SYMPOSIUM
‘SYMBOLIEK IN DE DAGELIJKSE COMMUNICATIE’

Groningen, zaterdag 6 oktober 2018

De aanmelding voor deze prachtige dag is geopend en u kan zich aanmelden door te klikken op de INFO EN AANMELDING "KNOP" hieronder

 

INFO EN AANMELDEN 

 

 Vanuit de speciale verbondenheid die wij als Vrijmetselaren met symbolen hebben, èn vanuit het besef dat de Soevereine Prins van het Rozekruis de taak heeft om langs het pad der liefde naar buiten te treden en verbinding te zoeken met de medemens, is het idee ontstaan om het aanstaande symposium de titel ‘De rol van symboliek in de dagelijkse communicatie’ mee te geven. Het Opperbestuur ziet dit symposium als een mogelijkheid om gestalte geven aan onze missie.

Net als het symposium ‘De lotus en de roos’ van vijf jaar geleden in Maastricht, zal ook het aanstaande symposium daarom voor iedereen, maçon of profaan, toegankelijk zijn. Een van de drie inleiders is ook geen Vrijmetselaar.

Geert Molenberghs is verbonden aan de vakgroep Wiskunde/Statistiek van de Katholieke Universiteit Leuven. Hij zal spreken over symbolen in literatuur, geschiedenis en levensbeschouwing, gezien door de ogen van een wiskundige.

Bastiaan Everink is een oud-marinier die het besluit nam om het roer om te gooien. Nu is hij een succesvol operazanger die zingt over de gehele wereld en zal een voordracht houden: Worden die je bent. Hij beschrijft daarbij de fascinerende zoektocht naar een identiteit.

Henk Schoonhoven is oud-docent aan de Rijksuniversiteit Groningen en docent Klassieke Oudheid aan de Noordelijke Seniorenacademie. Hij weet zijn gehoor steeds te boeien met verhalen en inzichten vanuit zijn vakgebied.

Deze drie inleiders zullen ieder vanuit een specifieke invalshoek hun licht laten schijnen over het begrip ‘symboliek’ en daardoor de deelnemers laten beseffen welke voorname rol symbolen spelen in ons bestaan. Vaak wordt het symbool expliciet gebruikt of herkend, maar heel vaak ook niet. De stap van niet herkennen naar wel herkennen kan tot dieper inzicht in denken en handelen leiden, tot meer bewustwording in onze communicatie.

 

Symposium:         “Symboliek in de dagelijkse communicatie”

                               Drie sprekers zullen vanuit verschillende invalshoeken spreken over symbolen

Datum:                  zaterdag 6 oktober 2018

Locatie:                 Martinikerk, Martinikerkhof 3, 9712 JG Groningen

Kosten:                 € 25,00, studenten €10,00

Alle deelnemers dienen het  verschuldigde bedrag gelijktijdig met de aanmelding, 

via Ideal, te voldoen, tenzij zij niet elektronisch kunnen betalen en/of geen e-mail hebben; Aanmelden via de mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. is dan mogelijk. 

iDEAL is een online betaalmiddel, waarmee u betaalt via uw eigen bank. 

De betaling loopt via de Stg Mollie Payments.  Mollie B.V. is een erkend bedrijf dat internetbetalingen verzorgt voor derde partijen.

Door u aan te melden en de betaling via Ideal te doen gaat u akkoord met de betreffende gegevensverwerking.

De door u ingevulde gegevens op deze site worden gebruikt voor geen ander doel dan voor de verwerking en afhandeling van uw aanmelding voor het symposium op 6 oktober2018  in de Martinikerk te Groningen. Na die datum zullen deze door u verstrekte gegevens worden verwijderd van onze systemen.

 

Programma:
11.30-12.45 uur: Ontvangst met koffie/thee

 

12.45 uur: Opening en korte inleiding door Heiko ter Horst, Grootmeester van de Orde van Vrijmetselaren onder het Hoofdkapittel der Hoge Graden in Nederland.

13.00 uur: Aanvang lezingen

- Dr. Henk Schoonhoven: was universitair docent Griekse en Latijnse Taal en Cultuur.

- Bastiaan Everink: een voormalig marinier die besloot het roer definitief om te gooien en operazanger te worden.

- Prof. Dr. Geert Molenberghs, werkzaam op de UHasselt en KU Leuven, wiskundige. Spreekt over symbolen in literatuur, geschiedenis en levensbeschouwing..

16.15 uur: Afsluiting

Daarna mogelijkheid om sprekers te ontmoeten tijdens een informele bijeenkomst met een drankje en hapje

Tussen de sprekers is er een korte pauze met muziek.